Home » Jeugd » Badmintonboefjes

Badmintonboefjes

Bij de meeste badmintonclubs kunnen kinderen vanaf 7 jaar pas lid worden, maar bij de Papendrechtse Badmintonclub zijn kinderen vanaf 4 jaar al welkom en hebben zij een eigen groep: De Badmintonboefjes!

Onder leiding van kleuterjuf Patricia Koenders maken kinderen vanaf 4 t/m 6 jaar al kennis met de badmintonsport. In deze leeftijdscategorie gaat het met name om de ontwikkeling van hand-, oog-, loopcoördinatie en dit alles leren zij spelenderwijs d.m.v. allerlei spelletjes.

De Badmintonboefjes wordt zoveel mogelijk om de twee weken gepland, op zaterdagochtend van 10.00 – 11.00 uur. Voor het juiste schema zie de kalender

Badmintonboefjes worden niet gelijk lid van PBC, ouders kunnen zich aanmelden via het contactformulier en een strippenkaart van € 15 voor 6 lessen in de zaal  kopen bij Patricia Koenders. Voor speciale kinderrackets met korte steel, wordt gezorgd. Wel moeten de kinderen zaalschoenen dragen.

Bij kinderen die vanaf deze groep doorstromen naar de jeugdgroep is al duidelijk te zien dat zij gevoel voor timing hebben (moment waarop de shuttle moet worden geraakt), kunnen zij al een beetje serveren, houden zij het racket op de juiste manier vast en kennen zij al een beetje de spelregels. Jong geleerd is oud gedaan!

Contact


Heb je een vraag of opmerking? Verstuur hier je bericht

-