Home » Club info » Historie

Historie

De Papendrechtse Badmintonclub (PBC) is opgericht op 12 november 1968, met koninklijke goedkeuring sinds 4 februari 1972. Lange tijd heeft de vereniging gespeeld in Sporthal De Laaght, waar menigeen zijn sportieve badminton carrière is gestart. In de hoogtijdagen van de club, de jaren ’80-’90 werd op hoog landelijk niveau gespeeld en waren we een bekende en geduchte tegenstander in de regio. Met wel 12 bondsteams en 6 speeldagen/avonden in de week.

In deze periode werd onze naam verbonden aan een specifiek badmintonmerk: ESPE, waardoor de officiële naam ESPE-Papendrechtse Badmintonclub werd. In de volksmond werd dat simpelweg ESPE PBC of ESPE Papendrechtse.

Ondanks het verdwijnen van de topspelers en ook het badmintonmerk ESPE, bleef de vereniging een belangrijke spil in sportend Papendrecht. Nu nog wordt PBC erkend en herkend en leeft de traditie van gezellig, geducht en sportief voort.

Vooruitlopend op de geplande sloop van de vertrouwde sporthal “De Laaght” in 2015, is PBC al in september 2014 verhuisd naar de schitterende nieuwe locatie “Sportcentrum Papendrecht”. Hier hebben wij de beschikking over een ruime zaal met 7 banen.

In 2016 is een nieuw enthousiast bestuur aangetreden, met een heldere visie en vernieuwende ideeën om de badmintonsport weer op de kaart te zetten in Papendrecht. Na een aantal jaren van teruglopende leden aantallen, hebben wij het afgelopen jaar weer vele nieuwe leden mogen begroeten.

In 2018 vierden wij ons 50-jarig jubileum en hebben wij onze naam weer officieel terug gewijzigd naar Papendrechtse Badmintonclub PBC. Wij hopen nog vele jaren voort te bestaan als badmintonclub, met een gezond aantal enthousiaste leden!

Contact


Heb je een vraag of opmerking? Verstuur hier je bericht

-