Home » Algemeen » nieuwsflits

nieuwsflits

Beste leden,

Het heeft even geduurd voordat we duidelijkheid hebben kunnen geven over het beleid na de extra maatregelen, ter preventie van het verspreiding van het Covid 19 virus, die de overheid getroffen heeft dd 13-10 jl.

Donderdag leken we overeenstemming te hebben, op basis van het gegeven dat enkelspel werd toegestaan. Echter laat in die middag kwam Badminton Nederland en NOC/NSF met een aanvulling waarin werd gesteld dat dubbelspel wel toegestaan is met in achtneming van de 1,5 meter regel.

Dat heeft in het bestuur tot enige discussie geleid om tot een eensluidend besluit te komen.

Uiteindelijk hebben we gekozen voor een besluit waarbij we niet de grenzen van de wet willen opzoeken. Dubbelspel gaan we NIET toestaan. De belangrijkste reden hiervoor is dat we niet kunnen instaan voor de 1,5 meter afstand. Het lijkt een onmogelijke taak je in het vuur van het spel aan deze regel te houden en we willen dan ook geen onnodige risico’s nemen. We vinden dat we een maatschappelijk verantwoordelijkheid hebben als bestuur en leden om een zo groot mogelijke bijdrage te leveren aan het bestrijden van verspreiding van dit vermaledijde virus.

Enig contact met collega verenigingen leert ons dat ook zij besloten hebben dubbelspel niet toe te staan.

Singelen, dat gaan we dus gewoon doen!!!!!!

De trainingen gaan overigens in aangepaste vorm door.

We hebben gemeend extra regels te moeten toevoegen aan de reeds bestaande regels in de zaal.

– als je niet speelt dan wacht je op de bank op 1,5 meter afstand van je buurvrouw/buurman

– buiten de baan draag je een mondkapje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact


Heb je een vraag of opmerking? Verstuur hier je bericht

-